Malzemeler

* 2 adet limon
* 2 kg şeker
* 500gr greyfurt
* 500gr taze kayısı
* 500 gr taze çilek
* 500gr kg taze vişne
* 500gr erik

Hazırlanma Şekli

Greyfurtların kabuklarını rendeleyin. Sıcak suyun içinde bütün olarak 5 dakika bekletip dilimleyin. Meyvelerin hepsini 1,5 su bardağı su ile kısık ateşte kaynatın. Sonra meyveleri süzerek birbirinden ayırın. Çekirdeklerini ayıklayın. Tek tek ayrılan çilek, kayısı, vişne, greyfurt ve eriki ayrı tencerelere koyun. Süzdüğünüz meyvelerin suyundan hepsine 1/2 su bardağı, 2 çorba kaşığı limon suyu, 2kg şekeri bölün. Hepsini ayrı ayrı suyu çekene kadar kaynatın. Beş tane meyvelerin tadı bütün reçellere sinmiş olur. Bir kerede beş değişik tatta reçel yapmış olursunuz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 567
favori
like
share
Pedaliza Tarih: 13.07.2008 06:01
ilginç..yapıpta tatmak lazım
Yabangülüm Tarih: 07.07.2008 15:39
Emeklerine sağlık teşekkürler
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:33
paylşım için thanks
SU-PERISI Tarih: 01.03.2008 12:22
Bir yapmada beş degişik tat.saol sindy.