* 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1/2 su bardağı beyaz peynir
* yarım demet maydanoz
* 1 su bardağı galeta unu
* 1 adet soğan
* 2-3 diş sarımsak
* 2 bardak et suyu
* 1 çorba kaşığı krem peynir
* 2çorba kaşığı tereyağ
* 500gr bezelye
* 250gr kıyma
* tuz karabiber
* 1 domates
* 1 çorba kaşığı domates salçası
Hazırlanma Şekli
Bir tencerede bir kaşık tereyağını kızdırın, içine kıymayı ilave edip, kıyma suyunu çekene kadar kavurunuz. Kıyma kavrulunca içine piyazlık doğranmış soğanları küçük doğranmış sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam ediniz. Salçayı rendelenmiş domatesi, krem peyniri de ekleyin. Sonra içine bezelyeyi, kekiği, tuz, karabiberi ve et suyunu ilave edip bezelyeler yumuşayıncaya kadar 5-10 dakika kaynatın. Bir kasede galeta ununu, rendelenmiş peyniri, kıyılmış maydanozu ve bir kaşık yumuşamış tereyağını yağını ilave edip yoğurunuz. Isıya dayanıklı cam fırın tepsisine galeta karışımın yarısını yayın. Üstüne kıymalı bezelyeyi dökün. Üstüne galetanın diğer yarısını yayın. Önceden ısıtılmış 185c derece ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirip, sıcak olarak servis ediniz.