Malzemeler

* 2 adet orta boy patates
* 3 diş sarımsak
* 2 su bardağı sıcak su
* 2 adet havuç
* 1 çorba kaşığı tuz
* 2 adet orta boy soğan
* 1 çorba kaşığı salça
* 8 adet orta boy çinakop
* 1 adet kereviz
* 2 adet domates
* 6 çorba kaşığı sıvıyağ

Hazırlanma Şekli

Çinakopları iyice temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin. Sarımsakları ince ince kıyın, havuçları ve soğanları küp küp doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıttıktan sonra soğan, havuç ve sarımsakları soteleyin. Patates, domates ve kerevizleri de küp küp doğrayın ve ardından onları da tavaya ekleyip sotelemeye devam edin. Birkaç dakika sonra salçasını da ekleyin, tuzu ve sıcak suyu da kattıktan sonra 5 dakika pişirin. Bu karışımı tepsideki çinakopların üzerine dökün ve yayın. Önceden ısıttığınız 200° ısılı fırında yarım saat kadar pişirin. Servise hazırdır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 449
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:14
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
COCO Tarih: 06.03.2008 23:49
Paylasima tesekkür.
SU-PERISI Tarih: 01.03.2008 12:40
Tarifin için saol sindy.Emegine saglık.