Çinekop Pilaki

Son güncelleme: 07.07.2008 15:14
  • Malzemeler

    * 2 adet orta boy patates
    * 3 diş sarımsak
    * 2 su bardağı sıcak su
    * 2 adet havuç
    * 1 çorba kaşığı tuz
    * 2 adet orta boy soğan
    * 1 çorba kaşığı salça
    * 8 adet orta boy çinakop
    * 1 adet kereviz
    * 2 adet domates
    * 6 çorba kaşığı sıvıyağ

    Hazırlanma Şekli

    Çinakopları iyice temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin. Sarımsakları ince ince kıyın, havuçları ve soğanları küp küp doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıttıktan sonra soğan, havuç ve sarımsakları soteleyin. Patates, domates ve kerevizleri de küp küp doğrayın ve ardından onları da tavaya ekleyip sotelemeye devam edin. Birkaç dakika sonra salçasını da ekleyin, tuzu ve sıcak suyu da kattıktan sonra 5 dakika pişirin. Bu karışımı tepsideki çinakopların üzerine dökün ve yayın. Önceden ısıttığınız 200° ısılı fırında yarım saat kadar pişirin. Servise hazırdır.
#29.02.2008 11:05 0 0 0
  • Tarifin için saol sindy.Emegine saglık.
#01.03.2008 11:40 0 0 0
  • Paylasima tesekkür.
#06.03.2008 22:49 0 0 0
  • PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
#07.07.2008 15:14 0 0 0