Malzemeler

* 2 su bardağı pirinç
* 2 havuç
* 3 çorba kaşığı tereyağ
* 2 fincan yeşil fıstık
* 1 fincan kuş üzümü

Hazırlanma Şekli

Havuçları rendeleyin. Kendi suyu ile pişirin. Pirinçleri ayıklayıp yıkayın. Yeşil fıstıkları ve kuş üzümünü kaynar suda 2-3 dakika haşlayın. Kızgın yağa süzülen, kurulanan fıstıkları koyup 1-2 dakika karıştırın. Havucu ve kuş üzümünü ilave edin. Bir kenara bırakın. Tereyağını eritin. Süzülen pirinçleri katıp kavurun ve kaynayan suyunu ekleyin ve pilavı pişirin. İneceğine yakın fıstık karışımını ilave edin. Pirinçleri ezmeden tahta kaşıkla kenardan ortaya doğru karıştırın. Üzerine kağıt örterek 20 dakika demlendirin.

NOT: İstenirse haşlanmış kestane de konabilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 412
favori
like
share
eskitoprak Tarih: 10.03.2008 17:47
tesekkurler
SU-PERISI Tarih: 01.03.2008 13:02
Eline saglık sindy.