Malzemeler

* 2 çorba kaşığı margarin
* 1,5 kg patates
* Süslemek için:
* Tuz, Karabiber, Kıyılmış taze nane
* 1 su bardağı bezelye
* 1,5 kg kuşbaşı kuzu eti
* Yarım su bardağı un
* 3 tatlı kaşığı galeta
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 adet ince kıyılmış soğan
* 1 su bardağı et suyu
* 1,5 çorba kaşığı salça
* 2 adet dilimlenmiş havuç
* 1/4 su bardağı süt
* 1/4 tatlı kaşığı acı kırmızı biber,tuz

Hazırlanma Şekli

Yağlı kağıt üzerine un ve galeta ununu koyun Etleri bu karışıma bulayın. Kalın altı tencereye yağı dökün etleri kızmış yağa atın renkleri koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişen etlerin yağları süzülsün diye havlu kağıt üzerine alın. Yağla soğanı kavurun kenara aldığınız etleri soğanın içine atın. Salçayi, et suyunu ve tuzu koyun kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 45 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Havucu ekleyip beş dakika daha pişirin. Bezelyeyi ilave edin. Suyu çekince kadar karıştırarak pişirin. Naneyi, karabiberi ekleyip yağlanmış cam fırın tepsisine koyun.

Süslemek için:
Patatesleri haşlayın. Süt ve margarini ilave edin. Yumuşayıp püre kıvamı alınca kadar ezerek karıştırın bir kısmını etin üzerine serin, geri kalanınıda krema sıkacağına doldurun. Yıldız uç takılmış dekoratif şekilde etlerin üstüne sıkın. Kırmızı biber serpip on dakika önce 180 derecede ısıtığınız fırına 25 dakika patatesler hafif kızarana kadar fırınlayın. Dilerseniz peynir de serpiştirebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1106
favori
like
share
nalus Tarih: 11.11.2008 23:53
[COLOR="Pink"]Ellerinize sağlık, teşekkürler.
bunyas55 Tarih: 31.07.2008 00:47
eminim güzel olur
samican Tarih: 28.06.2008 20:50
ACIKTIM HAAA
samican Tarih: 28.06.2008 20:49
EN SEVDİGİM YEMEKLERDENDİR.
EMEGİNİZE SAGLIK İYİ OLMUŞ
yealmax Tarih: 23.06.2008 14:12
teşekkurler
gonulmeclesi Tarih: 23.06.2008 12:57
ELİNE SAĞLIK
eSm[e]rim Tarih: 21.04.2008 14:07
paylasim icin tskler Sindy'm
^^XfatihX^^ Tarih: 20.04.2008 17:41
emeğine sağlık.)
SU-PERISI Tarih: 01.03.2008 12:36
Eline emegine saglık sindy.