Malzemeler

* 2 küçük ayva
* 3 çorba kaşığı margarin
* 4 bardak su
* 2 bardak pirinç
* 2 çorba kaşığı salça
* 2 çorba kaşığı salça
* 15 arpacık soğanı
* 500 g koyun eti, kemiksiz
* 2 küçük havuç
* Karabiber
* Kırmızıbiber
* Tuz

Hazırlanma Şekli

Eti kuşbaşı doğrayın. Kısık ateşte, bıraktığı suyu çekene dek, yaklaşık 45 dakika, tencerenin kapağını kapatarak pişirin.

Havuçları etle aynı büyüklükte doğrayın. Soğan ve havucu, salça, tuz, baharat ve suyla birlikte ete ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 40 dakika daha pişirin.

Tencerenin dibinde kalan et suyunu süzüp gerekiyorsa üstüne su ilave ederek 4 bardağa tamamlayın.

Ayvaları soyup kuşbaşı doğrayın. Tenceredeki et- sebze karışımı ile birlikte ısıya dayanıklı yuvarlak bir cam tencereye alın. Karışımı ortada toplayıp üzerine derin bir tas kapatın.

Pirinci tasın etrafına koyun. Et suyunu kaynatıp karışımın şeklini bozmadan yavaş yavaş tencereye ekleyin. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene dek 15-20 dakika pişirin.

Margarini veya tereyağını bir tavada eritip pilavın üzerinde gezdirin. Peçete koyup 20 dakika dinlendirin. Ortadaki tası alıp servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 399
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 29.02.2008 15:46
Tarifin için teşekkürler sindy.