Malzemeler

* 1 diş sarımsak (isterseniz)
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 50 gram parmezan peyniri
* 2 çorba kaşığı rendelenmiş peynir
* 6 adet orta boy soğan(750gram)
* 1 adet tavuk suyu tableti veya tavuk suyu
* 175 gram ıspanak (dondurulmuşta olabilir.)
* 70 gram kaşar peyniri
* 2 adet yumurta sarısı
* Tuz
* 1 Su bardağı su

Hazırlanma Şekli

Soğanların diplerini kesip dış kabuklarını soyun. Derin yayvan tencerede kaynar suya iki tane iki tane atarak 1 dakika kadar haşlayın. Çıkarınca ılıkken üstünü düz kesin içini az oyun hepsini geniş tencereye dizin yavaş ateşte 5-10 dakika pişirin. Tencereden alıp soğanları ters çevirin bir kenarda bekletin. Ispanağı temizleyip kaynayan suya atın 1-2 dakika haşlayın süzgece koyup suyunu süzdürün. Tavaya bir kaşık tereyağı ekleyin, ıspanakları içine atın 2-3 dakika kavurun. Rendelenmiş peynirleri, yumurta sarıları, tuz, karabiber ve eğer kullanıyorsanız doğrulmuş sarımsağı ilave edin. Haşlanan soğanları fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız içi doldurun. Üzerine kaşar peyniri rendesi dökün. Tavuk suyunuda ilave edin. Önceden ısıttığımız 180c fırında 15 dakika pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 389
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 22:01
emeğe saygıı
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 22:00
SAOLLL TSK