Zeytinyağlı Elma Dolması

Son güncelleme: 29.02.2008 14:44
  • Malzemeler:
    4 adet yeşil elma
    1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
    1 tatlı kaşığı kuş üzümü
    3 adet soğan
    1 kahve fincanı pirinç
    4-5 dal maydonoz
    4-5 yaprak nane
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 tutam tuz
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 limonun suyu


    Hazırlanışı:
    Rendelenmiş soğanları, fıstıklarla birlikte zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkanmış pirinci ekleyin. 1,5 kahve fincanı su ilave edip pirinçler diri kalacak şekilde pişirin. Şeker, tuz, kıyılmış nane ve maydonoz ekleyip karıştırın. Limon suyunu da ilave ettikten sonra soğumaya bırakın. Elmaları sivri uçlu ince bir bıçakla oyun. Hazırladığınız karışımı elmaların içine doldurun. Orta ısılı fırında 40 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
#29.02.2008 12:50 0 0 0
  • Eline saglık nerqish.
#29.02.2008 14:44 0 0 0