Malzemeler:
4 adet yeşil elma
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
3 adet soğan
1 kahve fincanı pirinç
4-5 dal maydonoz
4-5 yaprak nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu


Hazırlanışı:
Rendelenmiş soğanları, fıstıklarla birlikte zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkanmış pirinci ekleyin. 1,5 kahve fincanı su ilave edip pirinçler diri kalacak şekilde pişirin. Şeker, tuz, kıyılmış nane ve maydonoz ekleyip karıştırın. Limon suyunu da ilave ettikten sonra soğumaya bırakın. Elmaları sivri uçlu ince bir bıçakla oyun. Hazırladığınız karışımı elmaların içine doldurun. Orta ısılı fırında 40 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 377
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 29.02.2008 15:44
Eline saglık nerqish.