Malzemeler
5 su bardagi piliç suyu
1 su bardagi pismis pirinç
4 Adet yumurta
2 adet limon
Tuz, taze çekilmis
karabiber (arzu edilen miktarda)

Tarifi
Bir tencerede pirinci, piliç suyuna ekleyip hizli ateste kaynama noktasina getirin. Ayri bir kapta yumurtalari köpürene kadar çirpin. Yumurtalara 50 ml. limon suyunu çirparak kattiktan sonra, tencereden aldiginiz 1 bardak sicak piliç suyunu da yavas yavas ve çirpmaya devam ederek karistirin. Atesi kisin ve hazirladiginiz karisimi tencerede kalan çorbaya katin ve çorba kalinlasincaya kadar karistirarak pisirmeye devam edin. Bu asamada çorbaya arzu ettiginiz miktarda tuz ve karabiber ekleyin ve limon dilimleriyle servis yapin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 536
favori
like
share
trem92 Tarih: 02.10.2008 02:37
tesekkürler elinize saglik.
refik Tarih: 02.10.2008 01:55
tariflerin için teşekkürler ellerine saglık
rusenacet Tarih: 02.10.2008 01:35
süper olacak gibi