Malzemeler
Hamuru için:
1 kg. un,
1 tutam tuz,
50 gr. yas hamur mayasi,
1 çay kasigi tatli soda,
1 yemek kasigi ayçiçek yagi, * Yeteri kadar su.
Iç malzemesi:
1 kg. tuzsuz antep peyniri,
2 tane
yumurta,
250 gr. seker.

Tarifi
Hamur için hazirlanan malzemeler karistirilip kulak memesi yumusakliginda hamur haline getirilerek 25 dakika dinlendirilir. Diger yandan seker ve yumurtalar ilave edilip iyice karistirilir ve bir harç elde edilir. Dinlenmis hamurdan yumurta büyüklügünde koparilir, merdane yardimiyla tezgahta tabak büyüklügünde açilir ve hazirlanan harç ortasina konarak malzemesi görünecek sekilde kenarlari kapatilir. Firin tepsisine dizilip orta hararetli firinda pisirilir. Börek sicak sicak servise sunulur

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 412
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 17:41
saolllll
Sindy Tarih: 01.03.2008 18:26
guzel tarifin icin tesekkurler SU-PERISI