malzemeler

1 adet muz
1 adet elma
10 adet çilek
1 kase vişne
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3 çorba kaşığı nişasta

tarifi

Vişne ve 1 su bardağı su tencereya konur. Orta ateşte vişneler dağılana dek pişirilir. Daha sonra süzgeçten geçirilir. Kalan posasız karışım tekrar tencereye aktarılır. Üzerine 3 su bardağı su, nişasta ve şeker eklenir. Orta ateşte şeffaf kıvam alana kadar pişirilir. Pelte ateşten alınınca doğranmış muz, elma ve çilek katılır, karıştırılır. Kaselere paylaştırılır. Buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra servise sunulabilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 477
favori
like
share
by_KaRizMa Tarih: 08.03.2008 17:30
eline salik kardes tesekurler
SU-PERISI Tarih: 04.03.2008 13:00
Paylaşımın için saol sindy.Emegine saglık.