KİVİLİ TARTÖLET

Son güncelleme: 17.04.2008 16:27
  • Hamur Malzemesi

    3.5 su bardağı un
    2 su bardağı pudra şekeri
    300 gr margarin
    2 yumurta
    1 su bardağı toz fındık
    1 tatlı kaşığı tarçın
    Krema için:
    2 poşet toz kremşanti
    1.5 su bardağı süt
    1 çay bardağı süt kreması
    İçi için:
    8 kivi
    100 gr jöle

    tarifi

    Un, pudra şekeri, eritilmiş margarin, yumurta, toz fındık ve tarçını mikserle 5 dakika karıştırıp tart hamurunu hazırlayın. Bisküvi kalıbı veya bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesip küçük tartölet kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip 20-25 dakika soğumaya bırakın.
    Süt ile toz kremşantiyi çırpın. Süt kremasını ilave edip tekrar çırpın. Hazırladığınız kremayı tartöletlerin içine doldurun.
    Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kivileri yarım halkalar halinde dilimleyip tartöletlerin üzerine gül seklinde yerleştirin Üzerlerine jöle sürüp servis yapın.
#01.03.2008 17:21 0 0 0
  • Güzel tarifin için teşekkürler sindy.
#04.03.2008 12:11 0 0 0
  • eline salik tesekurler
#11.03.2008 19:27 0 0 0
  • saoll eline sağlık
#17.04.2008 16:27 0 0 0