Malzemeler

Toplam 600 gr ayıklanmış ve doğranmış muz-kivi
3 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı reçel yap


Yapılışı

Şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 20dakikada şerbet istanilen kıvamı alıyor.Ancak bu su ve şeker miktarınıza göre değişebilir.
Kıvamı anlamak için tırnağınızın üzerine bir damla damlatın
Eğer damla akmıyor tırnağınızın üzerinde damladığı şekli ile kalıyorsa şerbet tamam demektir.
Şeker ve suyu kaynatın
Doğranmış meyveleri reçel yap ile karıştırın. Şerbete ilave edin .Bununlada yaklaşık 5 dk kaynadıktan sonra ocaktan indirin.
Kavanozlara doldurup soğuduktan sonra bir gece buz dolabında bekletip ertesi gunu yemeye hazir afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1157
favori
like
share
Yabangülüm Tarih: 07.07.2008 15:40
Emeklerine sağlık teşekkürler
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:32
paylşım için thanks
SU-PERISI Tarih: 04.03.2008 13:20
Tarifin için teşekkürler sindy.