Artılı Kurabiye

Son güncelleme: 25.05.2008 16:32
  • MALZEMELER
    1 Adet Yumurta
    1/4 Su Bardağı Pudra Şekeri
    2,5 Su Bardağı Un
    200 gr.Margarin

    İçi İçin:

    6 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
    4 Adet Yumurta
    2 Çorba Kaşığı Süt
    1,5 Su Bardağı Şeker


    HAZIRLANIŞI
    Hamur için 1 adet yumurtayı,çeyrek su bardağı pudra şekerini,2.5 su bardağı unu ve oda sıcaklığında bırakılıp,küçük küpler halinde doğranmış margarini yoğurma kabında karıştırın.Malzemeler özleşene dek yoğurduktan sonra 1 saat bekletin.
    Küçük fırın kaplarına hamurdan ceviz iriliğinde kopardığınız parçaları iyice yayın.İç malzemesi için 6 su bardağı dövülmüş fındığı,4 adet yumurtayı,2 çorba kaşığı sütü ve 1.5 su bardağı şekeri karıştırın.
    Kaplara yaydığınız hamurların üzerine fındıklı karışımdan 2 çorba kaşığı koyun.En üste de hamurdan yaptığınız ince şeritleriartı şeklinde yerleştirin.Önceden ısıtılmış yüksek dereceli fırında yaklaşık 15 dk.pişirin.Soğuduktan sonra servis yapın.
#04.03.2008 10:21 0 0 0
  • Eline saglık nerqish yalnız içi için bana fındıgı biraz fazla geldi
#04.03.2008 12:15 0 0 0
  • paylasim icin tesekkurler Nergis
#08.03.2008 09:37 0 0 0
  • eline salik kardes
#11.03.2008 19:25 0 0 0
  • saoll eline sağlık
#17.04.2008 16:27 0 0 0
  • paylaşım için teşekürler
#25.05.2008 16:32 0 0 0