Malzemeler
4 adet balik filetosu,her biri 175 gr
3 büyük
portakal
1 yemek kasigi zeytinyagi
150 gr yogurt
Tuz ve
karabiber
15 gr margarin veya tereyagi,yumusatilmis
15 gr un
2 yemek kasigi dogranmis taze
maydanoz
Tarifi
Iki portakalin suyunu sikip bir kasede zeytinyagi ve yogurtla karistirin.
Baliklarin iki tarafini da tuz ve biberle tatlandirip firina konacak bir kaba yerlestirin. Portakalli yogurt karisimini baliklarin üstüne döküp 1 saat buzdolabinda dinlendirin.
Firini ISOC'ye ayarlayin.
Baliklari sosu ile birlikte firinda 20 dakika pisirin.
Baliklar piserken, kalan portakali keskin bir biçakla soyun. Zarsiz olarak portakal dilimlerim çikartin.
Balik pisince bir servis tabagina aktarin. Firini 110 C'ye getirin. Baligi tabakla birlikte ilik firina sürün.
Firin kabindaki sosu bir tavaya alin. Küçük bir kasede margarin ve unu karistirin.
Tavayi orta atese koyup margarin ve un karisimini tavada yumusayincaya dek karistirin. Bir tasim kaynatin. Agir ateste 3-4 dakika pisirin. Maydanozu ekleyip tuz ve biberle tadini ayarlayin.
Baliklarin üstüne sosu döküp, portakal parçalari ile süsleyip servis yapin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 362
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:14
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
COCO Tarih: 06.03.2008 23:47
Enfes bir sey galiba olsada yesek.Paylasima tesekkür.