Malzemeler
Kiyma (orta yagli) 1 1/2 su bardagi - 250 gr
Pirinç 1/3 su bardagi - 60 gr
Ayva 6 orta boy - 1400 gr
Pekmez 1 çay bardagi - 125 gr
Kisnis 1/2 yemek kasigi - 1.4 gr
Tuz 1/2 tatli kasigi - 3 gr
Margarin 1 yemek kasigi - 10 gr
Su (sicak) 1 1/2 su bardagi - 300

Tarifi
Kiymayi bir tencerede, kisik ateste kendi biraktigi suyu çekinceye degin, yaklasik 15 dakika pisir.
Pirinci yika, süz. Ayvalari yika, içlerini oy ve kararmalari için limonlu suya at. Kiyma, pirinç, pekmez, kisnis, tuz ve yagi iyice karistir.
Ayvalarin içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerlestir. Sicak suyu ekle, ayvaIar yumusayincaya degin, yaklasik 30 dakika pisir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 405
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:58
SAOLLL TSK