Malzemeler
Barbunya:500gr
Zeytin yagi:150ml
Sogan:200gr
Patates:2ad(minik küp)
Havuç: (minik küp)
5 dis sarimsak
Tuz,
seker
Salça:75gr
Süslemek icin
maydanoz
Tarifi
Barbunyalarimizi bir gün önceden islatalim ve iyice yikiyalim.
Soganlarimizi minik minik dogruyalim ve z.y kavuralim tamamiyle
altin sarisi oluncaya kadar ve havuçlarimizi,ekleyelim ve salçamizi, suyumuzu
ekleyip agir ateste kaynatalim.
Bu arada barbunyalarimizi ayri bi tencerede kaybatalim ve pistikten sonra üzerine sicak su dökelim pilakimizin rengi bozulmasin. Barbunyalar pistikten sonra yaptigimiz pilaki sosuna atalim ve kaynatalim ardindan patatesleri attiktan sonra bir tasim kaynatip altii kapatalim.
Hizli sugutma yapmamiz gerekir tenceremizi buz kalibinin üstne
oturtup yavas yavas karistirarak sogutalim.
AFIYET OLSUN...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1044
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:33
TSK SAOLLL
COCO Tarih: 14.04.2008 22:28
Sag olasin.
Sindy Tarih: 17.03.2008 11:45
tesekkurler SU-PERISI
fundafunda Tarih: 09.03.2008 16:08
teşekkürler tarif için ama ben havuç pek kullanmıyorum fazla tatlı oluyor..