Safranlı İstanbul Pilavı

Son güncelleme: 08.03.2008 10:07
  • Malzemeler
    2 Bardak pirinc
    125 gr. margarin
    2,5 su bardagi tavuksuyu
    2 kahve fincani badem
    1 corba kasigi yesil fistik
    1 adet haslanmis
    tavuk gögsü(küp küp dogranmis)
    1 cay kasigi safran
    25 gr. margarin
    1 tatlli kasigi tuz
    2-3 damla limoon suyu
    1 tane kesme
    seker
    Tarifi
    Pirincin nisastasi giderilerek yikanir.125 gr. margarinde pirincler saydamlasana dek kavrulur.(Bu yöntem pilavin kokulu ve bir birine yapismamasini saglar. )Safran 2,5 su bardagi sicak tavuk suyunda eritilir.Sicak tavuk suyu pirince ilave olunur.Tuz,limon suyu ve kesme seker eklenip pilav pisirilir.Bir tavada 25 gr.margarin eritilir,Badem ile yesil fistik pembelesinceye kadar kavrulur.Haslanip dogranmis tavuk eti eklenip 2 dk. tavada cevrilir.Kavrulmus badem ve tavuk eti pisirmis oldugunuz safranli pilava eklenip, karistirilarak servise hazir edilir.
#04.03.2008 12:45 0 0 0
  • emegine saglik SU-PERISI
#08.03.2008 10:07 0 0 0