Bandıma

Son güncelleme: 07.07.2008 18:38
  • noimage



    İçindekiler

    2 adet yufka

    1 adet tavuk göğsü

    2 su bardağı yoğurt

    2 diş sarımsak

    1 yemek kaşığı tereyağ

    1 tatlı kaşığı kırmızı biber

    Hazırlanışı

    Yufkalar ortadan ikiye kesilir.

    Her parça rulo yapılır. Rulolar 2 cm kalınlığında kesilir.

    Yufka dilimleri tepsiye dik şekilde dizilir. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.

    Bu esnada tavuk göğsü haşlanır.

    Tavuk suyunun bir bardaklık kısmı kızaran yufkaların üzerine dökülür.
    Yufkalar suyunu çekene kadar fırında tutulur.

    Bu sırada tavuk göğsü didiklenip parçalara ayrılır.

    Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır.

    Fırından çıkan yufkalar tabaklara alınır.

    Yufkaların üzerine yoğurt konulur.

    Tavuk etleri yoğurdun üstüne yerleştirildikten sonra üzerine kırmızı biberle yakılmış tereyağ dökülüp servis edilir.
#05.03.2008 10:35 0 0 0
  • Görünüşü harika yemeside lezzetlidir.Emegine saglık nerqish.
#05.03.2008 16:23 0 0 0
  • güzel görünür ellerine sağlık Nergish
#05.03.2008 16:28 0 0 0
  • harika gorunuyor, emegine saglik Nergis
#08.03.2008 10:11 0 0 0
  • of super gorukuyor valla eline salik ama kim yapacak bunu????????
#08.03.2008 11:16 0 0 0
  • teşekkürler paylaşım için
#07.07.2008 18:38 0 0 0
  • Bandıma Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 07.07.2008 18:38