İspanyollar şokta Büyük acı

Son güncelleme: 06.03.2008 08:41
  • noimage

    Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla'yı penaltılarda eleyerek çeyrek finale yükselen Fenerbahçe ile ilgili İspanyol basınında yer alan haberlerde, Sevilla defansı sert dille suçlanarak, "Rüya kabusa döndü. Cehennem defanstaydı" denildi.
    noimage
    "Kahrolası penaltılar" ifadesini manşetine çıkaran As gazetesi, "Cehennem, Sevilla'nın defansındaydı. Geride büyük hatalar yaparak, vasat bir ikinci yarı oynadı. Sevilla dengesizliğinden ve şüphelerinden öldü" yorumunu yaptı. "Sevilla, kendi defans cehenneminde yanıyor" ifadesini ön plana çıkartarak, "Gözkamaştırıcı bir başlangıç yapan Sevilla, dramatik bir şekilde son buldu. İlk dakikalarda 2-0 öne geçen Sevilla sürrealist bir şekilde Avrupa'ya veda etti" değerlendirmesinde bulundu. Gazete, Sevilla'nın daha önce İtalya'nın FC İnter takımının da yaptığı gibi gamalı haç sembollü formayla çıkmasının Türkiye'de polemik olabileceğini, ancak Fenerbahçeli Kezman'ın da maç sonrasında formasını çıkardığında içindeki atlette Hz. İsa baskı olduğunu hatırlattı.

    El Pais gazetesi "Elit, kusurları affetmiyor" başlığını atarak, "Sevilla çok fazla ikna olmuş olarak sahaya çıkıp hemen 2-0 öne geçse de en temel taktikte, defansta kan kaybetti. Penaltılarda beklenmeyen bir şekilde en iyi oynayan Volkan oldu" denildi. Ülkenin diğer gazetelerinde ise Diario de Sevilla, "Kimsesiz defanssız. Sevilla, çok acı veren bir şekilde veda etti. Jimenez'in futbolcuları asla gerekli sağlamlığı gösteremediler", ABC gazetesi de "Penaltı piyangosu, Sevilla'nın Şampiyonlar Ligi hayalini bitirdi. Volkan, cehennemi dondurdu" ifadelerini kullandı.

    "Büyük acı" başlığını öne çıkaran Marca Gazetesi, "Pizjuan'daki bayram, trajediye dönüştü", "Sevilla, sarsıcı çarpışmanın ardından Avrupa düşünün nasıl suya düştüğünü gördü" ifadesini kullandı.
    Pizjuan'ın en önemli randevularındaki havasına büründüğünü, Sevilla'nın maç başında yakaladığı 2-0'lık üstünlükle bu havayı desteklediği, ama gülen tarafın "sarı kanaryalar" olduğunu vurgulayan gazete, kaleci Volkan'ın, Sevilla'nın 3 penaltısını kurtararak kahramana dönüştüğünü, Sevilla'yı düşünden ettiğini yazdı.
    Marca gibi "Büyük Acı" başlığını kullanan El Mundo Deportivo, Alves'in Volkan'dan aldığı yardımla takımını öne geçirdiği, ancak Volkan'ın daha sonra hatasını telafi ettiğini belirtti.

    Gazeteler ayrıca, maç öncesinde Sevilla Kulübü Başkanı Jose Maria del Nido'nun ateşlemek için taraftarına yaptığı "stadı cehenneme çevirin" çağrısıyla ilgili, "Türkler için cehennem olmadı. Del Nido ne İstanbul'u kutsayabilecek ne de söylediği gibi ismini İspanyolnopoli olarak değiştirebilecek" diye yazdı.

    Öte yandan, İspanyol basını kaleci Volkan ile Uğur'u "maçın adamı" seçti. Volkan için "Sevilla'ya 2 gol hediye ederek başladı, büyük bir Türk kahramanı olarak bitirdi" denilirken, Uğur içinse "Sevilla defansı için bir kabus oldu. Sol kanatta parıldadı" şeklinde övgüler yağdı.
#05.03.2008 14:07 0 0 0
ChE ChE foto
  • devamı var
#05.03.2008 21:43 0 0 0
  • insallah
#06.03.2008 08:41 0 0 0