Malzemeler :
500 gr kuşbaşı dana eti
2 su bardağı kültür mantarı Yarım adet limonun suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağlı margarin
1 çay kaşığı tuz, karabiber Garnitür için;
8 adet patlıcan 1 adet kırmızı biber (çuşka)
6 dal yeşil soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağı 4-5 diş sarımsak
1 çay kaşığı limon suyu Tuz

Hazırlanışı:
Önce mantarları iyice yıkayıp, saplarını ayırın ve limonlu suda 15-20 dakika bekletin. Tencerede margarini eritin ve içine süzdürdüğünüz mantarları ve saplarını, kuşbaşı etle beraber alın. Kısık ateşte et suyunu bırakıp çekinceye dek soteleyin. Karabiber, tuz ve 3 su bardağı sıcak su ekleyerek, kısık ateşte 60 dakika pişirin. Et pişerken patlıcanları ve kırmızı biberi yıkayıp, kurulayın. Ocak üzerinde ya da közleme tenceresinde közleyin. Akan soğuk su altında patlıcanların kabuklarını soyup, kararmamaları için limonla ovun. Biberlerin kabuğunu soyup, şerit şerit doğrayın. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, ezilmiş 4-5 diş sarımsak, tuz ve 1 çay kaşığı limon suyu ile közlenmiş patlıcanları ve biberi karıştırın. Pişen mantarları etin yanına garnitür olarak koyun. Üzerine yeşil soğanları uzun uzun doğrayarak serpin ve servis yapın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 405
favori
like
share
avril_lavingne Tarih: 18.04.2008 20:06
saool
DéMoN35 Tarih: 17.04.2008 14:17
güzel bi paylasım tesskurLéR
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 14:03
saol eline sağlık tsk
COCO Tarih: 17.03.2008 22:08
Tesekkürler su perisi.
Sindy Tarih: 17.03.2008 11:35
ellerine saglik SU-PERISI
kuber Tarih: 06.03.2008 09:08
paylaşım için teşekkürler su-perisi