Malzemeler.

4 adet iri ve olgun domates
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 dolu çorba kaşığı un
2 su bardağı aşurelik yarma
8 su bardağı su
Tuz
Yapılışı.
Yarma iyice yıkanır, düdüklüde haşlanır. Diğer tarafta domatesler rendelenir, bir tencereye aktarılır. Üzerine ince kıyılmış soğan ve sivri biber konur. Orta ateşte salçamsı bir kıvam alana kadar pişirilir. Ateşten almadan 3 dakika önce un ve tuz eklenir. Daha sonra robottan geçirilir. Domatesli karışım, yarma ve su bir tencerede birleştirilir. Sürekli karıştırarak kaynatılır. Sıcak servise sunulur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 586
favori
like
share
Sindy Tarih: 08.03.2008 10:33
paylasim icin tesekkurler SU-PERISI