Ispanaklı Karnabahar Salatası

Son güncelleme: 17.04.2008 16:40
  • Malzemeler

    1 adet orta boy karnabahar
    500 gr taze ıspanak (saplarıyla birlikte)
    1 adet kuru soğan
    1/2 havuç rende
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Sos İçin:
    20 gr susam (kavrulmuş)
    3 yemek kaşığı sirke
    1/2 limonun suyu
    1/2 su bardağı zeytinyağı (125 ml)
    2 diş sarımsak (dövülmüş)
    2 çay kaşığı şeker
    Tuz
    Karabiber

    Yapılışı

    Karnabaharları tuzlu suda, diri kalacak şekilde haşlayın. Haşlama suyuna 1-2 dilim limon atın. Ateşten aldıktan sonra, soğuk sudan geçirin ve küçük parçalara ayırın.
    Soğanı çekin ve 2 kaşık zeytinyağında, pembeleşinceye kadar kavurun.
    Ispanakları ayıklayın ve ince ince doğrayın. Rende havuçlarla birlikte soğanlara ilave edin. Ispanakların fazla ölmemesine dikkat ederek, 2-3 dk kadar kavurun.
    Sos için; sirke, limon suyu, zeytinyağı, susam, şeker, tuz, karabiber ve sarımsağı bir kabın içinde karıştırın.
    Sote ıspanak, havuç rendesi ve ılık karnabaharları, salata kasesinde birleştirip, üzerine hazırlamış olduğunuz sosu dökün. 1 saat dinlendirdikten sonra, soğuk olarak servis yapın.
#08.03.2008 09:54 0 0 0
  • Eline saglık çok yararlı bir salata.
#08.03.2008 14:09 0 0 0
  • saoll eline sağlık
#17.04.2008 16:40 0 0 0