malzemeler

2 adet tavuk göğsü
1 adet iri soğan
2 diş sarımsak
1 adet iri domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Püre için:
4 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Tuz

tarifi

İnce kıyılmış soğan zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine iri doğranmış tavuk göğüs eti atılır. Ara sıra karıştırark suyunu bırakıp çekene dek pişirilir. Rende domates ve tuz eklenir, 5 dakika sonra ateşten alınır. Püre için haşlanmış sıcak patatesler soyulur, ezilir. Üzerine tereyağı, tuz ve sıcak süt eklenerek karıştırılır. Servis tabağına bir miktar püre konur, üzerine tavuk göğsü yerleştirilir. Sevise sunulur.

Beğeniler: 2
Favoriler: 0
İzlenmeler: 439
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 19:38
teşekkürler paylaşım için
by_KaRizMa Tarih: 08.03.2008 12:10
eline salik emegine salik afiyet olsun