Hamuru için

250 gram (1,5 su bardağı) un

1 adet yumurta

70 gram (3,5 yemek kaşığı) esmer şeker

50 ml (1/5 su bardağı) sıvı yağ

3 adet muz

30 gram (3 yemek kaşığı) kuru üzüm

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı karbonat

1/2 tatlı kaşığı tarçın

1/4 tatlı kaşığı muskat cevizi

1/4 tatlı kaşığı tuz

Kreması için

200 gram labne

2 su bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

Hazırlanışı

Yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır.
Sıvı yağ ilave edilir.

Püre haline getirilen muz eklenip karıştırılır.

Bütün kuru malzemeler birlikte elendikten sonra parça parça diğer karışıma ilave edilir.

En son kuru üzüm ilave edilip kalıplara paylaştırılır.

Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirilir.

Bu arada labne, pudra şekeri ve vanilya köpük kıvamına gelene kadar çırpılır.
Kekler servis tabağına alınmadan biraz tabağa krema konulur. Tabağa alınan kekin üstüne de kremadan sürülerek servis edilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 461
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:28
saoll eline sağlık
by_KaRizMa Tarih: 11.03.2008 19:07
eline salik
Sindy Tarih: 11.03.2008 09:56
ellerine saglik Nergiscim
fundafunda Tarih: 09.03.2008 16:14
görüntü çok hoş teşekkürler..
SU-PERISI Tarih: 08.03.2008 15:04
Eline saglık nerqish,muzlu top kek çok güzel görünüyor.