Muzlu Topkek

Son güncelleme: 17.04.2008 16:28
  • noimage

    Hamuru için

    250 gram (1,5 su bardağı) un

    1 adet yumurta

    70 gram (3,5 yemek kaşığı) esmer şeker

    50 ml (1/5 su bardağı) sıvı yağ

    3 adet muz

    30 gram (3 yemek kaşığı) kuru üzüm

    1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    1 tatlı kaşığı karbonat

    1/2 tatlı kaşığı tarçın

    1/4 tatlı kaşığı muskat cevizi

    1/4 tatlı kaşığı tuz

    Kreması için

    200 gram labne

    2 su bardağı pudra şekeri

    1 paket vanilya

    Hazırlanışı

    Yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır.
    Sıvı yağ ilave edilir.

    Püre haline getirilen muz eklenip karıştırılır.

    Bütün kuru malzemeler birlikte elendikten sonra parça parça diğer karışıma ilave edilir.

    En son kuru üzüm ilave edilip kalıplara paylaştırılır.

    Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirilir.

    Bu arada labne, pudra şekeri ve vanilya köpük kıvamına gelene kadar çırpılır.
    Kekler servis tabağına alınmadan biraz tabağa krema konulur. Tabağa alınan kekin üstüne de kremadan sürülerek servis edilir.

#08.03.2008 11:44 0 0 0
  • Eline saglık nerqish,muzlu top kek çok güzel görünüyor.
#08.03.2008 14:04 0 0 0
  • görüntü çok hoş teşekkürler..
#09.03.2008 15:14 0 0 0
  • ellerine saglik Nergiscim
#11.03.2008 08:56 0 0 0
  • eline salik
#11.03.2008 18:07 0 0 0
  • saoll eline sağlık
#17.04.2008 16:28 0 0 0