VÜCUDUMUZU TOKSİNLERDEN ARINDIRACAK LİSTE

Son güncelleme: 09.03.2008 00:19
  • VÜCUDUMUZU TOKSİNLERDEN ARINDIRACAK LİSTE
    Vücuda baharı getiren yiyecekler
    noimage
    Bütün kış onlarca stres ve toksik maddeyle mücadele eden vücudumuza nefes aldırmanın zamanı geldi. İşte vücudu toksinlerden arındıracak besinler...

    LİMON

    Vücudunuzun içini temizlemek için akıcı sıvılara ihtiyacınız var. Taze bir limon bu iş için biçilmiş kaftan. İçerdiği C vitamini nedeniyle "detoks vitamini" olarak ününe ün katmış olan limonu kür halinde uygulayın. Limon bazı toksinleri suyla çözülebilecek bir şekilde ayrıştırır, bu bakımdan çok yararlıdır.

    BROKOLİ

    Antioksidana sahip olan brokoli, zengin B ve C vitaminleri, folik asit ve vücut direncini artırmanın yanında antikanserojenik özelliğe sahip. Kansere karşı savaşta en güçlü dostlarınızdan biri olan brokoli filizleri aynı zamanda enzimleri uyarıcı etkiye de sahiptir.

    MEYVE

    Meyveler, neredeyse yukarıda saydıklarımızın tümünün toplam yararını sunuyor vücuda. C Vitamini, gıda lifi ve tüm antioksidan çeşitlerini barındırıyorlar. Ölçülü olarak her gün tüketmeye çalışın.

    TAHİN

    Karaciğerde bulunan hücreleri, alkol ve diğer kimyasallardan korur. Lezzetli tadı ile tahin hem sağlık dostu hem de damak dostu bir yiyecektir. Yine aynı türdün yiyeceklerden pekmez ve bal gibi gıdalar.

    YEŞİL ÇAY

    Vücudunuzdaki kanı daha akışkan hale getiren yeşil çay, güçlü bir antioksidan. Bunun yanında yeşil çayda bulunan kateçin maddesinin karaciğer fonksiyonlarını hızlandırdığı da belirlenmiş.

    PİRE OTU

    Mekanik laksatif etkili tohumları olan bu otsu bitki aynı zamanda kolestrolü düşürmeye de yarar. Az miktarda tüketilecek pire otu sayesinde bağırsaklarınız da temizlenir.

    LAHANA

    Karaciğerde bulunan enzimlere yapılan detoksifikasyon işlemi iki türlüdür. Bu sihirli sebze her iki yönden de detoks işlemlerine yardımcı olur. Yemeği ya da salatasına sık yemeye gayret gösterin.

    YEŞİL SEBZE

    Bu sebzeleri çiğ olarak da, haşlanmış olarak da yiyebilirsiniz. İçerdikleri klorofil, vücuttaki metal ve pestit gibi toksinleri dışarıya atmaya ve karaciğeri korumaya yarar. Ispanak, roka, marul gibi..

    SU TERESİ

    Su teresini salatalarınızda, çorbalarınızda ve sandviçlerinizde kullanabilirsiniz. Küçük yeşil yaprakları, vücutta biriken hücreler arası veya damar içi fazla sıvıyı atar ve idrar çıkışını artırır. Ayrıca tereler, mineral bakımından çok zengindir.

    SARIMSAK

    Bu bitkiyi her şeye katın! Salatalar, soslar, yemekler. Kalp damar hastalıklarının risklerini azaltmaya yardımcı olmasının yanında, karaciğer enzimlerine destek vererek zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan sarımsak doğal antibiotik olarak da biliniyor.
#08.03.2008 11:54 0 0 0
  • Paylaşımın için saol eskitoprak.Emegine saglık.
#08.03.2008 13:04 0 0 0
  • ben bu gıdaların çoğunu tüketiyorum teşekkürler eskitoprak
#09.03.2008 00:19 0 0 0