malzemeler:

2 kase süzülmüş yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı su
1 yumruk büyüklüğünde kıyma
1 tutam tuz
karabiber
1,5-2lt su
1,5 çay bardağı pirinç/şehriye
hazırlanması:

1. kıyma, tuz ve karabiber ile köfte harcı yapın. bu harçtan nohuttan küçük köfteler yapın.

2. 1,5-2 litre suyu kaynatın. köfteleri atıp 5 dakika kaynatın. ardından şehriyeleri ekleyin. çorbanın altını kapatıp ılıtın.

3. 2 kase yoğurt, 1 yumurta, 2 kaşık un ve 1 çay bardağı suyu çırpın. çorbadan kepçeyle azar azar aldığınız suyla yoğurtlu harcı ılıtın.

4. ılınan harcı karıştıra karıştıra tencereye ekleyin. karıştırarak kaynatın. kaynayınca altını kapatın. üzerine zeytinyağında kızdırılmış nane gezdirerek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 778
favori
like
share
keder Tarih: 23.09.2008 10:11
BENDEMİ DENİYEYİM
SuRMeLi Tarih: 19.09.2008 17:12
Ben geçen yaptim.. Harika olduydu.
SEMRA Tarih: 19.09.2008 16:42
tarif için teşekkürler ellerine saglık
Dozzz Tarih: 13.09.2008 13:40
bu yemeği ilkez duyuyorum siz memnunmusunuz acaba?
SuRMeLi Tarih: 08.09.2008 19:48
Erzincan corbasinin bi benzeri. Tesekkürler
SeBeBsİz YoLcU Tarih: 01.09.2008 15:32
bnde deneyecem.t$kler...
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 19:29
tşk saoll
SU-PERISI Tarih: 17.03.2008 13:11
Tarifin için saol KardeLen.
Sindy Tarih: 11.03.2008 09:51
tarif icin tesekkurler esmeralda