Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı aşurelik buğday
6 su bardağı et suyu
1 tutam safran
2 çorba kaşığı soya yağı
Tuz

Hazırlanışı:

* Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.

* Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin. Mercimeği yıkayıp süzün. Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın.

Buğdaylı mercimek çorbasının 1 porsiyonu 190 kaloridir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 500
favori
like
share
COCO Tarih: 07.11.2008 23:30
Tesekkürler,