Antepfıstıklı tavuk

Son güncelleme: 07.07.2008 18:31
  • Malzemesi:
    3 çorba kaşığı yoğurt
    1 çorba kaşığı domates salçası
    Tuz
    Taze çekilmiş karabiber
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    5 parça kemiksiz tavuk göğüs eti (dövülerek inceltilmiş)
    1 su bardağı tuzsuz antepfıstığı

    Yapılışı:

    * Bir kapta yoğurt, salça, tuz, biber ve zeytinyağını çırparak karıştırın. Tavukları bu sosa bulayarak üzerine streç film ile kapatın. Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirmeye bırakın.

    * Fıstıkları robottan geçirerek çok ince olmayacak biçimde kıyın. Tavuk parçalarından birini önünüze alıp, bir kenarı boyunca fıstık serpin. İki yan kenarına iyice doğru kıvırıp (dolma gibi) yuvarlayarak rulo biçiminde sarın. Yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Diğer tavukları da aynı biçimde fıstıkla sarın.

    * Fırınınızı 200 C dereceye getirip, ısıtın. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Fırına sürüp, yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
#10.03.2008 17:18 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#17.03.2008 10:49 0 0 0
  • Ellerine saglik su perisi galiba güzel yemekler yapiyorsun.
#17.04.2008 00:19 0 0 0
  • sağoll su-perisi
#27.04.2008 19:07 0 0 0
  • teşekkürler paylaşım için
#07.07.2008 18:31 0 0 0