Meyveli pilav

Son güncelleme: 11.03.2008 09:36
  • Malzemesi:
    2 su bardağı pirinç
    2 küçük boy patates
    3 orta boy havuç
    2 adet elma
    1 adet ayva
    50 gr (2/5 su bardağı) tuzsuz badem
    50 gr (2/5 su bardağı) tuzsuz antepfıstığı
    2 iri boy soğan
    1 su bardağı ayçiçeği yağı
    Yarı kilo yağsız kuşbaşı kuzu eti
    Tuz
    Karabiber
    1 çorba kaşığı domates salçası
    Yarım çorba kaşığı biber salçası
    6 su bardağı su.


    Yapılışı:

    * Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika bekletin. Nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayın ve bir süzgece çıkarın. Patatesleri soyun. Havuçları kazıyın. Elma ve ayvayı kabuklu bırakın. Patates, havuç, elma ve ayvayı 2 cm'lik küpler biçiminde doğrayın. Bademlerle antepfıstıklarını kaynar suda birkaç dakika haşlayıp süzün ve kabuklarını soyun. Soğanları kıyın.

    * Yağın 2 kaşığını tencerede kızdırın. Etleri, verdikleri suyu çekinceye kadar kavurun. Soğanları katıp pembeleşinceye kadar kavurmayı sürdürün. Salçaları katıp karıştırın. Suyu da ekleyerek bir taşım kaynatın.
    Sayı: 110
    Bölüm: Yemek
#10.03.2008 17:23 0 0 0
  • Meyveli pilav Hiç güzel Olmaz Bence

    ama hiç yemedim ama meyveli pasta duydumda Meyveli pilav hiç duymadiydim
#10.03.2008 17:47 0 0 0
  • denemeden bilemeyiz guzel olup olmadigini
    ama bence guzel olur gibime geliyor
    emegine saglik SU-PERISI
#11.03.2008 09:36 0 0 0