[FONT="Arial Narrow"]KREP GRATEN



Malzemeler ; 4 kişi - 12 krep için
250 gr Süt,
150 gr Un,
2 adet Yumurta,
Zeytinyağ,
yarım çay kaşığı Tuz

İÇ MALZEME
Beşamel sos (½ Kg süt ile yapılmış),
2 Yumurta,
1 kaşık Çiğ Krema,
3 dilim pişmiş Jambon ya da Salam,
125 gr taze kaşar ya da permessan peyniri,
Tuz ve Kırmızı Bibe

Derin bir kaba, önce unu, sütü ve önceden çırpılmış yumurtaları ve yarım çay kaşığı tuz ekleyiniz. Hepsini iyice karıştırın. Üzerine 1 kaşık zeytinyağ ilave edin. Bu sıvı hamuru yarım saat kadar dinlendirin.

Beşamel sos hazırlayın. Sosun içine çırpılmış 2 yumurta sarısı, çiğ krema ekleyiniz. Üzerine rendelenmiş permesan peyniri, ince ince kesilmiş jambon, tuz, pul kırmızı biber ilave edin.

Tavaya ancak yağlayacak düzeyde yağ koyun. Sıvı hamurdan iki kaşık dolusu tavaya döküp iyice yayın. Krepin bir tarafı piştikten sonra, bir paletle parçalamamaya özen göstererek tersine çevirin. O tarafı da pişince tavadan alın. Bu şekilde 12 krep hazırlayınız.

Her bir krepin içine, daha önce hazırlamış olduğunuz beşamelli karışımdan bir yemek kaşığı koyup iyice yayın. Krepleri yuvarlayın ve iyice yağlanmış, ısıya dayanıklı bir cam tepsi içine düzgün bir şekilde sıralayın. Üzerinin kızarması için fırına sürün. 5 dakika kadar kalsın.

Sıcak sıcak servis yapın
Afiyet olsun....

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 425
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 17:39
saolll eline sağlıkk
Sindy Tarih: 11.03.2008 10:06
tarif icin tesekkurler
kuber Tarih: 11.03.2008 08:41
paylaşım için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 10.03.2008 22:58
Çok nefis görünüyor,elinize saglık.