8 kahve fincanı ince çekilmiş koyu yeşil antep fıstığı,
2 kahve fincanı toz şeker,
1 kahve fincanı tereyağı veya margarin (eritilmiş),
2 kahve fincanı un,
7 yumurta,
1 tutam tuz,
3 bardak toz şeker,
Surubu için:
2,5 bardak su,
3 yemek kaşığı limon suyu,
üzerine serpmek için:
100 gr. irice kıyılmış antepfıstığı.
YAPILIŞ TARİFİ
Önce yumurtaların sarıları ile akları ayrılır. Sarıları 2 kahve fincanı toz
şekerle, şeker eriyip yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurta
akları da bir tutam tuzla çırpılarak kar yapılır. (Kaseyi ters çevirdiğimiz
zaman dökülmüyorsa olmuş demektir). Çekilmiş antep fıstığı ile un
karıştırılarak çırpılmış yumurta sarıları katılır. Sonra kar köpüğü azar azar
yedirilerek karıştırılır. Eritilmiş 1 kahve fincanı tereyağı da katılıp iyice
karıştırılır. İçi yağlanmış 25 cm. çapında küçük bir tepsi ya da cam kaba
boşaltılır. Orta ısıdaki fırında 20-25 dakika pişirilir. Tatlı pişince, baklava
dilimi gibi kesilerek şurubu dökülür. Servis tabağına alınarak arzuya göre
süslenir.