MALZEMELER

8 kahve fincanı ince çekilmiş koyu yeşil antep fıstığı,
2 kahve fincanı toz şeker,
1 kahve fincanı tereyağı veya margarin (eritilmiş),
2 kahve fincanı un,
7 yumurta,
1 tutam tuz,
3 bardak toz şeker,
Surubu için:
2,5 bardak su,
3 yemek kaşığı limon suyu,
üzerine serpmek için:
100 gr. irice kıyılmış antepfıstığı.

YAPILIŞ TARİFİ

Önce yumurtaların sarıları ile akları ayrılır. Sarıları 2 kahve fincanı toz
şekerle, şeker eriyip yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurta
akları da bir tutam tuzla çırpılarak kar yapılır. (Kaseyi ters çevirdiğimiz
zaman dökülmüyorsa olmuş demektir). Çekilmiş antep fıstığı ile un
karıştırılarak çırpılmış yumurta sarıları katılır. Sonra kar köpüğü azar azar
yedirilerek karıştırılır. Eritilmiş 1 kahve fincanı tereyağı da katılıp iyice
karıştırılır. İçi yağlanmış 25 cm. çapında küçük bir tepsi ya da cam kaba
boşaltılır. Orta ısıdaki fırında 20-25 dakika pişirilir. Tatlı pişince, baklava
dilimi gibi kesilerek şurubu dökülür. Servis tabağına alınarak arzuya göre
süslenir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 466
favori
like
share
eskitoprak Tarih: 28.03.2008 12:11
canim cekti ellerine saglik
Liberty Tarih: 25.03.2008 13:35
agir bir tatli olur ama güzele benziyor
te$ekkürler sindy
Nerqish Tarih: 12.03.2008 10:21
[COLOR="SlateGray"]sagol canim tarif icin
SU-PERISI Tarih: 11.03.2008 17:29
Çok güzel bir tatlı deneyecegim,saol sindy.