Antepfıstığı Tatlısı

Son güncelleme: 28.03.2008 11:11
  • MALZEMELER

    8 kahve fincanı ince çekilmiş koyu yeşil antep fıstığı,
    2 kahve fincanı toz şeker,
    1 kahve fincanı tereyağı veya margarin (eritilmiş),
    2 kahve fincanı un,
    7 yumurta,
    1 tutam tuz,
    3 bardak toz şeker,
    Surubu için:
    2,5 bardak su,
    3 yemek kaşığı limon suyu,
    üzerine serpmek için:
    100 gr. irice kıyılmış antepfıstığı.

    YAPILIŞ TARİFİ

    Önce yumurtaların sarıları ile akları ayrılır. Sarıları 2 kahve fincanı toz
    şekerle, şeker eriyip yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurta
    akları da bir tutam tuzla çırpılarak kar yapılır. (Kaseyi ters çevirdiğimiz
    zaman dökülmüyorsa olmuş demektir). Çekilmiş antep fıstığı ile un
    karıştırılarak çırpılmış yumurta sarıları katılır. Sonra kar köpüğü azar azar
    yedirilerek karıştırılır. Eritilmiş 1 kahve fincanı tereyağı da katılıp iyice
    karıştırılır. İçi yağlanmış 25 cm. çapında küçük bir tepsi ya da cam kaba
    boşaltılır. Orta ısıdaki fırında 20-25 dakika pişirilir. Tatlı pişince, baklava
    dilimi gibi kesilerek şurubu dökülür. Servis tabağına alınarak arzuya göre
    süslenir.
#11.03.2008 08:50 0 0 0
  • Çok güzel bir tatlı deneyecegim,saol sindy.
#11.03.2008 16:29 0 0 0
  • sagol canim tarif icin
#12.03.2008 09:21 0 0 0
  • agir bir tatli olur ama güzele benziyor
    te$ekkürler sindy
#25.03.2008 12:35 0 0 0
  • canim cekti ellerine saglik
#28.03.2008 11:11 0 0 0