Malzemeler

1 cup un = 125 gram
1/2 cup kakao = 100 gram
1/2 teaspoon karbonat = 1 tatlı kaşığı
1 çimdik tuz
115 gram sütlü çikolata
1/2 cup (1 stick) tereyağı =125 gram
5 paket bonibon
1 1/2 cup şeker =320 gram
2 yumurta
1 teaspoon vanilya = 1 paket

tarifi

Un, kakao ve tuzu bir kapta harmanlayın. Çikolatayı tereyağıyla birlikte benmari usulü eritin. Şeker, yumurta ve vanilyayı iyice çırpın, erimiş çikolatayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Unlu karışımı ekleyin. Son olarak bonibonları hamura ilave edin.

Tepsiye yağlı kağıt serin. Hamurdan küçük dondurma kaşığı ile parçalar alarak tepsiye 5 cm aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeler fırından çıktıklarında yumuşak kıvamda olacaklar fakat biraz sonra kendilerini toparlıyorlar.


* Bonibonları hamura katarken birazını ayırabilirsiniz. Tepsiye dizdikten sonra üzerlerine 3-4 tane batırın. Böylece kurabiye piştikten sonra bonibonlar arada kaybolmadan görülüyorlar.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 561
favori
like
share
eSm[e]rim Tarih: 18.04.2008 14:13
Tesekkurler Sindy.. Ellerine Saglik (:
SU-PERISI Tarih: 17.04.2008 17:44
Eline saglık sindy,kurabiyeler güzel görünüyorlar.
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:29
saoll eline sağlık
by_KaRizMa Tarih: 11.03.2008 18:51
tesekurler eline salik
kuber Tarih: 11.03.2008 10:06
paylaşım için teşekkür sindy çok güzel görünüyor