Malzemeler

* 1 bardak süt
* 1 bardak su
* 2 tatlı kaşığı yaş bira mayası
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 65 gr. margarin
* Aldığı kadar un
* 2 bardak ayçiçek veya zeytinyağı

İÇİ:
o 250 gr. kıyma
o 2 soğan
o Yarım demet maydanoz
o Tuz ve karabiber

Yapılışı

1. Şeker ile bira mayası sütle eritilir.
2. Buna su, tuz, erimiş margarin konup karıştırılır.
3. Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.
4. İçinin hazırlanışı:
* Küçük doğranmış soğan, kıyma, çok az yağ ile biraz kavrulur
* Ateşten alınıp kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber katılıp karıştırılır
5. Hamur, ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp hazırlanan kıymalı iç konup kapatılır. Yumurta biçiminde şekillenir.
6. Kızgın yağda kızartılıp kağıt üzerine çıkarılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 480
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 17:38
saollll teşşşekürlerrr
SU-PERISI Tarih: 11.03.2008 17:53
Emegine saglık sindy.