Malzemeler

1/2 kg dana eti (ince uzun şeritler halinde kesilmiş)
1 kg bezelye (taze veya donmuş)
1 adet kuru soğan (kıyılmış)
2 çorba kaşığı tereyağı (30 gr)
1 yemek kaşığı un
2+1/2 su bardağı et suyu bulyon da olabilir (625 ml)
1/2 demet dereotu
3-4 yaprak nane
4 adet taze soğan (yeşil yapraklarıyla birlikte, doğranmış)
1 su bardağı krema (200 ml)
Tuz, karabiber

Yapılışı

Tereyağını tencerede eritin, ince uzun şeritler halinde kesilmiş dana etini, soğanla birlikte yağda kavurun. Üzerlerine unu serpip, et suyunu ilave edin ve 15 dk kadar pişirin.
Bezelyeleri ete karıştırın ve 20 dk daha, kısık ateşte pişirin.
Taze soğan, dereotu ve naneyi ilave edip, 10 dk daha pişirin.
Yemeğinizi ateşten almadan 1-2 dk önce, kremayı ilave edip, tuz ve karabiberle lezzetlendirerek, tercihen pilavla servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 379
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 16:39
saolll eline sağlık