Malzemeler:

5 kilo şeker
2 su bardağı su
5 kilo olgun vişne

Hazırlanışı:

Vişneleri bol suda iyice yıkayıp, sapları ile birlikte tencereye koyun, tencereye iki su bardağı su ilave edip, kapağını kapattıktan sonra ateşe oturtun. Vişneler saldıkları suyu tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Vişneleri tahta bir kaşık yardımıyla ezip süzgeçten geçirin. Şeker katın ve tekrar ateşe oturtun. Karıştırarak, marmelat koyuluğuna gelinceye dek kaynatın. Marmelat kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Vişne marmelatı ılındığında kavanozlara boşaltın ve soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde saklayın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 470
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 14:29
paylşım için thanks
davyjones Tarih: 18.05.2008 16:19
teşekkürler
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 16:37
sağol eline sağlık
COCO Tarih: 14.04.2008 21:23
Vallahi cok severim.Tesekkürler.
Sindy Tarih: 17.03.2008 11:07
tesekkurler SU-PERISI