Yalancı İskender

Son güncelleme: 17.04.2008 13:03
  • MALZEMELER
    1 Bayat Pide
    1/2 Paket Margarin
    1 Su Bardağı Su
    3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    1 Soğan
    1 Çorba Kaşığı Salça
    250 gr Kıyma
    2 Su Bardağı Yoğurt
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Tozbiber


    HAZIRLANIŞI
    Pideyi kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara kesip firın kalıbına yerleştirin.
    Margarini eritip bir bardak su ilave ederek kaynatın ve pidelerin üzerine dökün. Pidelerin yağlı suyu çekmesini bekleyin.
    Sıvıyağı tavada kızdırıp ince doğranmış soğanı pembeleştirin. Salçayı ekleyip karıştırın. Kıyma, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Hazırladığınız kıymalı karışımı pidelerin üzerine yayın.
    Yoğurdu bir kasede çırpın ve kıymalı karışımın üzerine dökün. Tereyağını tavada kızdırıp kırmızıbiber ilave edin. Yoğurdun üzerine gezdirerek döküp sıcak olarak servis yapın.
#12.03.2008 09:47 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#17.03.2008 10:37 0 0 0
  • saol eline sağlık tsk
#17.04.2008 13:03 0 0 0