MALZEMELER
350-400 gr ağırlığında beyaz etli balık (levrek, dil balığı, mezgit olabilir)
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kutu konserve (garnitür)
6 yemek kaşığı mayonez ve 1 çay bardağı balık suyu

Süsleme için:
7-8 adet kornişon turşu veya 2-3 adet salatalık turşusu
7-8 adet yeşil veya siyah zeytin
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)

HAZIRLANIŞI

Önce beyaz etli balığımızı parçalara bölüp, bir tencereye yerleştirelim. İsterseniz ?fileto? edilmiş yani kemiği ve kılçıkları temizlenerek küçük parçalara bölünmüş şekilde de satın alabilirsiniz. Hem size kolaylık sağlamış olur. Bu arada kuru soğanı ayıklayıp, ikiye bölelim ve balıkların üzerine yerleştirelim. Tuz ve karabiberi serpiştirerek, balıkların üstüne çıkacak kadar su ekleyerek ocağın üzerine oturtalım.
Balıklar iyice yumuşayıp, pişince ocaktan indirelim. Soğumasını bekleyip süzdürelim. Sonra da balıkları çok ufak ufak didikleyerek derin bir kasenin içine dolduralım. İçine suyunu süzdürdüğümüz garnitür konservesini ekleyelim. Şimdi de mayonezle bir çay bardağı balık suyunu ilave edip, bütün malzemeleri karıştıralım. Sıra geldi güzel bir servis tabağına tüm bu karışımı aktarmaya. Hatta varsa balık şeklinde bir tabakta çok şık durur.
Öte yandan da turşularımızı uzunlamasına dilimleyelim, zeytinlerin çekirdeklerini çıkaralım. Artık garnitürü balığımızın üstüne bu dekor malzemeleriyle süsleyebilirsiniz. Kıyılmış maydanozla balığın kenarlarına bir şerit şeklinde gezdirelim. Ama servise sunmadan önce buzdolabında 1-2 saat bekletebilirsiniz. Bir balık sofrasına uygun bir meze olabileceği gibi bir giriş yemeği olarak da düşünebilirsiniz. Bu arada balık suyuna pirinç salarak, biraz da domates rendesiyle leziz bir balık çorbası yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 446
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:24
teşkürler paylaşım için
Sindy Tarih: 17.03.2008 11:56
tarif icin tesekkurler SU-PERISI