MALZEMELER:

10-15 adet kurutulmuş dal acı biber
500 gr.süzme yoğurt
4-5 diş sarmısak
tuz
1/2 su bardağı zeytinyağ

YAPILIŞI:
biberler küçük bir tencereye üstlerini bir parmak kadar kaplayacak su ile beraber konur ve yaklaşık 25-30 dk haşlanır.biraz soğuyunca 1 santimlik halkalar halinde doğranır.bir tavaya zeytinyağın tamamı ile birlikte konur ve harlı ateşte kavrulur.bu arada sarmısaklar tuz ile dövülür süzme yoğurtla karıştırılır.yayvan vir servis tabağına yayılır.üzerine kavrulup soğutulmuş olan biber gezdirilir

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 719
favori
like
share
hasreti Tarih: 10.06.2008 22:31
ellerine ve emegine saglik cok tsk
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:37
saoll eline sağlık
refik Tarih: 24.03.2008 01:21
su-perısı ellerine saglık teşekkürler
Sindy Tarih: 15.03.2008 11:22
tesekkurler SU-PERISI