MALZEMELER.

- 4 yumurta
- 3 çorba kaşığı soğuk su
- 2 çorba kaşığı şeker
- 4,5-5 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz

İÇİ

- 200gr. kırmızı reçel (çilek, böğürtlen, vs.)
- 200gr. krema VEYA 1/2 poşet krem şanti
YAPILIŞI.
1- Fırını 180 C’ye ısıtın. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın, sarıları 3 çorba kaşığı soğuk su ile çırpın. 1 çorba kaşığı şeker, vanilya ve unu ekleyerek iyice karıştırın.
2- Yumurta aklarını bir fiske tuz ile sertleşene kadar çırpın. 1 çorba kaşığı şekeri yavaş yavaş ekleyip sert kar olana kadar çırpmaya devam edin.
3- Yumurta akını azar azar unlu karışıma ekleyin, aklar sönmeyecek şekilde yavaş yavaş yedirin.
4- Hamuru pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yayın. 8-12 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin.
5- Hamur pişerken reçeli karıştırarak ısıtın. Tezgaha temiz bir mutfak havlusu yayın, dilerseniz üzerine biraz şeker serpin.
6- Hamuru fırından çıkarır çıkarmaz havlunun üzerine kapatın. Pisirme kağıdını biraz ıslatarak dikkatlice hamurdan ayırın. Hemen reçeli sürerek sıkıca rulo şeklinde sarın. Biraz soğuyunca 0,5cm.’lik dilimler kesin.
7- Kullanmak istediğiniz kalıbı streç folyoyla kaplayın. Dilimlerin arasında boşluk kalmayacak şekilde bir sıra döşeyin. İnce bir tabaka çırpılmış kremayı dilimlerin üzerine düzgünce yayın. İkinci sırayı döşeyerek folyoyla kapatın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 447
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:26
saoll eline sağlık
by_KaRizMa Tarih: 12.03.2008 12:06
eline salik kardes saol