TROPİKAL REÇEL




MALZEMELER:
1 papaya (yaklaşık 300 gr)
1 küçük ananas (yaklaşık 300 gr)
Yarım kavun (yaklaşık 500 gr.)
2 limonunun suyu ve rendelenmiş kabuğu 150 gr esmer tozşeker
500 gr reçel şekeri (2:1)
5 çorba kaşığı rom




HAZIRLANIŞI:
Tüm meyvelerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra minik minik doğrayın. Toplam ağırlık yaklaşık 900 gr olmalı.
Meyve karışımını limon suyu ve kabukları, şeker, reçel şekeri ve romla karıştırın. Karıştırarak, reçel şekeri paketinin üzerindeki tarife göre 3 - 4 dakika kaynatın. Üstte biriken köpüğü alın. Reçeli kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın.
Ters çevirerek 5 dakika temiz bir mutfak örtüsü veya havlunun üzerinde bekletin.Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 497
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:27
paylşım için thanks
kkk27 Tarih: 08.06.2008 15:53
güzel:85:
COCO Tarih: 07.06.2008 00:55
Eline saglik.
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 17:40
sağol eline sağlık
SU-PERISI Tarih: 17.03.2008 13:41
Eline emegine saglık merdo.
Sindy Tarih: 17.03.2008 12:09
tarif icin tesekkurler merdo