Malzemeler:

2 tam bardak+ 3.bardaktan 2 parmak eksik süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti
1/2 su bardağı süt ( krem şanti için)
2 adet muz
iri dövülmüş fındık veya ceviz
bol hindistan cevizi

Yapılışı:
Süte, unumuzu, tozşekerimizi ilave edip, orta ateş üzerinde sürekli çırparak oldukça koyu bir muhallebi olana dek pişiriyoruz. İndirmeye yakın vanilyayı ilave ediyoruz. 25-40 cm. arası dikdörtgen bir tepsinin üzerine bolca hindistancevizi serpiştiriyoruz. 1/2 su bardağı soğuk süt ile hazırlamış olduğumuz krem şantiyi muhallebinin üzerine yayıyoruz.Bu şekilde hazırlanan tepsimizi buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar bekletiyoruz. Dolaptan aldığımız muhallebimizin üzerine iri kıyım fındık veya ceviz serpiştirip, enine 3'e- boyuna 4'e kesip (12 parça) herbir parçanın kenarına muz koyuyoruz. Bir bıçak yardımıyla parçaları köşesinden kaldırıyoruz. Zaten hindistancevizi nedeniyle tepsiye yapışmayan hamur rahatlıkla yerinden ayrılacaktır. Her parçayı rulo yaparak, hindistan cevizi dolu tabağımıza alıp, çabuk hareketlerle birkaçkere döndürdükten sonra servise hazırlıyoruz. Afiyet Olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1410
favori
like
share
eskitoprak Tarih: 08.05.2008 15:04
ellerine saglik
begum Tarih: 08.05.2008 10:19
elinize saglık tarifleriniz için
Yabangülüm Tarih: 07.05.2008 18:07
Harika görünüyor ellerine sağlık
PELİN_95 Tarih: 01.05.2008 16:27
tşk
commentator Tarih: 27.04.2008 01:12
cokkk güzelllll
nuray55 Tarih: 21.04.2008 16:14
tarifleriniz için sagolasın
^^XfatihX^^ Tarih: 20.04.2008 17:05
paylaşım için saol.
refik Tarih: 23.03.2008 17:22
görüntü güzel tadıda güzeldir umarım ellerine saglık teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 17.03.2008 13:54
Çok güzel görünüyor,saol sindy.