malzemeler

Yarım kg. et
100 gr. kuyruk yağı
1 er çorba kaşığı domates ve biber salçası
4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
kırmızıbiber
karabiber
tuz

tarifi

Sarımsak ince dövülür, salçalar, zeytinyağı, tuz, kırmızıbiberle iyice karıştırıldıktan sonra doğranmış kuşbaşı et ve kuyruk yağının üzerine dökülür iyice ovulur.
Buzdolabında en az 2 saat dinlendirilir, şişlere bir kaç et, bir kuyruk yağı sırasıyla dizilir.
Mangalde ya da ızgarada pişirilir.

Tike Kebabı

Malzemeler

500 gr. kebaplık et,
100 gr. kuyruk.
Terbiye İçin:
3 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası,
2 yemek kaşığı zeytin yağı,
Tuz ve karabiber, yeni bahar.

Tarifi

Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için elle yoğrulur, terbiyelenmesi için bir gün buz dolabında bekletilir. Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir. Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakle ezilir, bir tabağa konur. İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir. Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirilir. Izgarada pişen kebaplar sosun üzerine çekilerek sıcak servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 449
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 14:03
saol eline sağlık tsk
by_KaRizMa Tarih: 21.03.2008 17:40
emegine salik kardes guzel
SU-PERISI Tarih: 17.03.2008 22:37
tariflerin için teşekkürler canım
COCO Tarih: 17.03.2008 22:10
Sag olasin sindy