MALZEMELER

2 orta boy sogan
350 gr. patlican
1/2 kg. kabak 1/2 kg. domates
1 yesil çarliston biber
1 kirmizibiber
4 çorba kasigi zeytinyagi (60 ml.)
2 dis dövülmüs sarmisak
3 çorba kasigi taze kiyilmis feslegen
2 çorba kasigi taze veya kuru kekik
2 çorba kasigi maydanoz
2 çorba kasigi taze nane
2 çorba kasigi domates püresi
2 taze sogan

YAPILIŞ TARİFİ

Soganlari yarim halkalar halinde dograyin. Patlicanlari önce dörde kesin, sonra iri küpler halinde dograyarak, tuzlu suda bekletip yikayin. Kabaklari robotta dilimleyin. Domateslerin kabuklarini çikartin ve büyük küpler halinde kesin. Çarliston biberleri uzun seritler halinde kesin. Zeytinyagini tencerede isitin, taze sogan ve sarmisaklari 5 dk. kadar kavurun. Soganlar yumusamali, ancak renkleri koyulasmamalidir. Kavrulmus soganlara diger bütün malzemeleri ilave edip 2-3 dk. sote edin. Tencerenin kapagi kapali olarak 30-40 dk. kadar orta ateste pisirin. Sicak veya soguk servis yapabilirsiniz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 365
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:34
SAOLLL ELİNE SAĞLIK
fLy Tarih: 28.03.2008 21:47
ımmmhh... canım çekti valla (:

teşekkürler Sevgili sindy
by_KaRizMa Tarih: 28.03.2008 20:40
paylasimin icin saol
SU-PERISI Tarih: 24.03.2008 19:03
Eline saglık sindy.