malzemeler

2 su bardağı pilavlık bulgut
2 adet patlıcan
kızartmak için sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
3 adet sivri biber
1 adet soğan
2 adet domates
nane
karabiber
kırmızı biber
tuz

tarifi

Patlıcanları çubuklu soyup doğrayıp tuzlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu sıkıp sıvıyağda kızartın. Tencerede tereyağını ve zeytinyağını alıp ısıtın, ince doğranmış sivri biber ve soğanı kavurun, rendelenmiş domatesi de katıp 1-2 beraber pişirin, bulguru ve baharatları ekleyin, 1-2 dakika kavurun, üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, pilav suyunu çekmeye başlayınca patlıcanları katın, karıştırımadan kısık ateşte 20 dakika demlendirin. Servis zamanı karıştırarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 480
favori
like
share
secret42 Tarih: 15.11.2008 19:57
teşekkürler
izmir_güzeli Tarih: 28.04.2008 16:18
tşk sindy
COCO Tarih: 19.04.2008 14:15
Paylasima tesekkür.
SU-PERISI Tarih: 19.03.2008 18:13
Patlicanlı bulgur pilavı çok güzel oluyor.Eline saglık sindy.