Malzemeler

1kg taze bakla
250gr kuzu eti
3kaşık sıvıyağ
1tatlı kaşığı un
2adet soğan
3dal dereotu
tuz
Yapılışı.
Baklaları kılçıklarını ayıklayıp yıkayın. Bir kap içine yerleştirerek üzerlerine ½ bardak su döküp 10dk bekletin. Soğanı halka şeklinde eti kuşbaşı doğrayıp yıkayın. Bir tencerenin dibine eti, baklayı etin üzerine, soğanları da baklanın üzerine yerleştirin. Üzerlerine örtecek kadar su katın, tuz serpin ve kapağını kapatarak 30dk pişirin. Unu yarım fincan su ile karıştırıp pişen baklalara dökün, 5dk daha pişirip soğanları ayırarak servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 383
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 16:38
saolll eline sağlık
refik Tarih: 24.03.2008 01:30
ellerine saglık teşekkürler saolasın