Malzemeler :
2 su bardağı un
2 su bardağı su
tuz
tereyağı
sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
şerbet için ;
1/2 kg. tozşeker
1/2 lt.su
1/2 limon suyu

Yapılışı :
Derin bir kapta un ve suyu karıştırarak iyice çırpıyoruz. Tavayı kızdırıp fındık büyüklüğündeki tereyağını ve 1 çay kaşığı sıvıyağı döktükten sonra ,hazırladığımız akıcı hamurdan bir kepçe alarak tavaya döküp ,tavayı elimizle çevirerek hamurun eşit bir şekilde tavanın heryerine yayılmasını sağlıyoruz. Döktüğümüz hamuru arkalı önlü pişirdikten sonra ,bir tepsiye alıyoruz. Bu şekilde tüm hamuru birer kepçe şeklinde dökerek pişiriyoruz. Bu ölçülerle 6 adet ince yufka oluyor. Pişirdiğimiz 3 adet yufkayı üst üste koyarak ,arasına cevizin 3/4 ünü döktükten sonra ,kalan 3 adet yufkayı da üzerine koyuyoruz. Tatlıyı baklava şeklinde bıçakla kesiyoruz.
Şerbet için su ,şeker ve limon suyunu tencereye koyup ,orta ateşte kaşıktan kıvamlı bir şekilde damlayana kadar kaynatıyoruz. Şerbeti sıcak sıcak tatlının üzerine döküyoruz. Bu şekilde 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis tabağına alıp kalan cevizle üzerini süsleyerek servis yapıyoruz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1491
favori
like
share
stranger54 Tarih: 16.07.2008 22:18
çok teşekkürler..
pcx Tarih: 16.07.2008 19:41
TEŞEKKÜRLER
beco4839 Tarih: 16.07.2008 17:59
cok iyi
nehirxx Tarih: 14.07.2008 12:50
ÇOK HOŞ
coolemx Tarih: 14.07.2008 10:03
ben yaptim pek guzel
boramenan Tarih: 11.07.2008 20:03
TEŞEKÜRLER BİR BAKALIM KARDEŞ
suncns Tarih: 10.07.2008 09:20
eve güzell.
sniperdayi Tarih: 09.07.2008 17:29
teşekkürler
hamit&/ Tarih: 07.07.2008 18:20
sagol tesekküler