ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA

Son güncelleme: 17.04.2008 16:20
  • *8 adet milföy hamuru
    *2 su bardağı süt
    *4 çorba kaşığı tozşeker
    *2 adet yumurta
    *1 paket vanilya
    *2 çorba kaşığı un
    *250 gram çilek
    *100 gram çilekli jöle
    *Yarım çay bardağı sıcak su
    *Yarım çay bardağı soğuk su
    NOT:Milföy hamurlarını ortadan ikiye bölün.
    HAZIRLANIŞI:
    Elde ettiğiniz 16 adet milföy hamurunu yağlanmış tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar kaparıp pembeleşinceye kadar pişirin.Sütün bir bardağını kenara ayırın.Bir bardak süte şekeri ekleyip ocağa alın.Şeker eriyinceye kadar hafifçe ısıtın.Unu,kalan kalan bir bardak sütte karıştırarak ezin.Başka bir kap içinde çırptığınız yumurtaları,unlu süte ekleyip karıştırın.Unlu ve yumurtalı sütü yavaş yavaş şekerli süte ekleyip karıştırarak,muhallebi kıvamı almaya başlayınca 1 dakika daha pişip ocağı kapatın.Vanilyayı ekleyin ve karıştırın.Bir kap içinde jöleyi yarım çay bardağı sıcak suyla eritin.Eriyen jöleye yarım çay bardağı soğuk su ilave edip karıştırın.Çilekleri istediğiniz gibi doğrayıp jöleye ekleyin.Hazırladığınız kremadan 4 adet milföyün ilk katına sürüp,ikinci kat milföyleri yerleştirin.Üzerine kremadan sürüp üçüncü katı yerleştirin.Krema yayıp en üste dördüncü kat milföyleri kapatın.Çilekli jöle donup kıvamlı bir hal almaya başyadığında milföy pastaların üzerine paylaştırın.Soğutup,servis yapın..
    AFİYET OLSUN!!
#20.03.2008 13:34 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler prenses
    pasta ve kekler bolume daha uygun oldugu icin oraya aliyorum
#22.03.2008 13:54 0 0 0
  • Eline emegine saglık prenses.
#22.03.2008 14:40 0 0 0
  • saoll eline sağlıkk :)
#17.04.2008 16:20 0 0 0