Esmer Turta

Son güncelleme: 17.04.2008 16:21
  • noimage

    Malzemeler :
    20-25 adet savayer bisküvi
    4 su bardağı süt
    6-7 yemek kaşığı un
    5 yemek kaşığı toz şeker
    1 paket vanilya
    4-5 yemek kaşığı kakao
    Üzeri İçin :
    Yarım paket toz çikolata sosu
    1.5 su bardağı süt
    Ara Malzemesi:
    1 çay bardağı file Antep fıstığı
    100 gr bitter çikolataü
    1 yumurta akı
    Yarım fincan şeker
    10 damla limon
    Süslemek İçin:
    Yarım fincan toz kakao

    Hazırlanışı :
    Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin. Ağzını streç film ile kapatın. 2 saat buzdolabında dinlendirin. Servis tabağına ters çevirin. Çikolata sosu pişirip üzerine gezdirin.

    Yumurta akını, şekeri ve limonu kar haline gelene kadar çırpın. 150 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Beze hamurlarını pastanın üzerine şekilli koyun. Toz kakaoyu üzerine serpip servise sunun.
#20.03.2008 14:48 0 0 0
  • tesekkurler SU-PERISI
#22.03.2008 14:03 0 0 0
  • saoll eline sağlık su-perisi
#17.04.2008 16:21 0 0 0