Malzemeler
2kg balık eti
12bardak su
750gr domates
1fincan un
¾ çay bardağı zeytinyağı
2adet havuç
1adet pırasa
10adet arpacık soğanı
1adet limon
tuz
Yapılışı.

2kg balığı ayıklayın etini 12bardak su içine alın. Buraya havucu, pırasayı ve iri soğanı koyun. Kıyılmış sarımsağı da katın. Bu malzemeyi önce harlı ardından kısık ateşte 1,5saat kaynatın. Üzerinde biriken köpüğünü ise alın. Zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırıp unu kavurun. Rengi dönünce domatesi katın, salça olana kadar pişirin. Pişen çorbanın suyunu bir kevgir ile buraya süzün, domates ile karışsın. 10dk daha kaynatıp ocaktan alın. Yanında limon dilimleri ile servise sunun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 453
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 19:28
tşk
Sindy Tarih: 22.03.2008 14:59
tarif icin tesekkurler SU-PERISI